Over de Bijenkoningin

Ik ben vierde generatie imker. Twee van mijn overgroot oma’s waren ooit imker. Toen ik geboren werd, vlocht mijn vader een wieg voor mij zoals hij zijn bijenkorven vlocht. Bovenin de wieg hing een honingraatje met bloemen erom heen. Ik ben dus in de wieg gelegd als bijenkoningin.

De bijen zijn het zoemende hart van de natuur. Ik krijg elke dag bij-les. En die draag ik graag over. Want een wereld die weer klopt voor bijen is een wereld die klopt voor al het leven op aarde. Iedereen kan hieraan bijdragen. Het is praktisch, makkelijk en geeft enorm veel voldoening.

Sonne Copijn krijgt prestigieuze Heimans en Thijsse Prijs

“Sonne Copijn heeft zich haar gehele leven – als imker, maar vooral ook als natuuractiviste – ingezet voor wilde bijen, hommels, zweefvliegen en andere wilde bestuivers. Zij doet dat op een heel bijzondere manier. Zij geeft theatervoorstellingen, cursussen en performances. Op die manier heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan een breed besef van het grote belang van wilde bestuivers, maar ook aan de liefde voor de natuur bij een breed publiek.”

Sonne Copijn krijgt prestigieuze Heimans en Thijsse Prijs

“Sonne Copijn heeft zich haar gehele leven – als imker, maar vooral ook als natuuractiviste – ingezet voor wilde bijen, hommels, zweefvliegen en andere wilde bestuivers. Zij doet dat op een heel bijzondere manier. Zij geeft theatervoorstellingen, cursussen en performances. Op die manier heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan een breed besef van het grote belang van wilde bestuivers, maar ook aan de liefde voor de natuur bij een breed publiek.”

mensen opgeleid
ha
Bijenoase aangelegd
Bijenexcursusies
prijzen gewonnen

Wie is Sonne Copijn?

"Een bijenvolk is een toverbron, hoe meer je eruit drinkt, hoe rijker die gaat stromen"

Vanaf 2012 werk ik full time aan het inspireren en toegankelijk maken van de wereld van de bijen voor een breed publiek. We nemen je mee en geven je eye-openers via cursussen, workshops, lezingen, bedrijfsuitjes of familiefeestjes. Met het theaterverhaal Door het Oog van de Bijen treedt ik regelmatig op. Bijen zijn aanstekelijk: als je eenmaal door de ogen van de bijen gaat kijken, houd je nooit meer op.

Sinds 2015 werken we ook vanuit Stichting Bee Foundation. Hier staan de wilde bijen centraal. We leggen door heel Nederland bijenoases aan en geven bij-les. Voor het programma Nederland Zoemt hebben we de trainingen met IVN ontwikkeld: Laat jouw Gemeente Zoemen en Laat jouw Buurt Zoemen. Ruim 400 mensen hebben deelgenomen en 75 gemeentes.

Ik ontving de volgende prijzen:

Sonne Copijn

Klanten

Onze zakelijke klanten zijn onder meer:

Klanten

Onze zakelijke klanten zijn onder meer:

Foto door: Robert Elsing

"Ik nodig je uit om door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open."

Ik ben Sonne Copijn, de Bijenkoningin is mijn bijnaam. Ik ben imker, trainer, verteller en activiste.

Als imker kijk en leer ik van de bijen en de natuur. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen over wilde bijen, honingbijen en de bloeiende natuur. Als verteller neem ik je mee in het wonderlijke leven van onze gevleugelde vrienden. En als activiste zorg ik voor het broodnodige voedsel op de plank voor bijen, hommels en vlinders!

Ik nodig je uit om door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open:  je kijkt anders, je ruikt en proeft meer en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet het effect van hoe onze directe omgeving, landbouw en economie is ingericht op het leven van insecten. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloeiend!

Sonne Copijn

"Ik nodig je uit om door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open."

bijenkoningin Sonne

Ik ben Sonne Copijn, de Bijenkoningin is mijn bijnaam. Ik ben imker, trainer, verteller en activiste.

Als imker kijk en leer ik van de bijen en de natuur. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen over wilde bijen, honingbijen en de bloeiende natuur. Als verteller neem ik je mee in het wonderlijke leven van onze gevleugelde vrienden. En als activiste zorg ik voor het broodnodige voedsel op de plank voor bijen, hommels en vlinders!

Ik nodig je uit om door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open:  je kijkt anders, je ruikt en proeft meer en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet het effect van hoe onze directe omgeving, landbouw en economie is ingericht op het leven van insecten. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloeiend!

Sonne Copijn